Евертън – Лестър: Куман ще нанесе първо поражение на Шекспир


FUTBOL-TV

Евертън – Лестър: Куман ще нанесе първо поражение на Шекспир

Евертън - Лестър
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 09.04.2017г.
Час: 18:00
Съдия: Боби Мадли


Евертън и Лестър ще премерят сили в непредсказуем и здрав сблъсък от програмата на 32-я кръг на Висшата лига. "Карамелите" правят страхотен сезон и в края на кампанията са с шансове дори да преследват 5-то място, докато шампионите изглежда вече сложиха край на съмненията, че могат да изпаднат и по-скоро ще гледат да се позиционират около средата на таблицата.

Домакините в последните два кръга прибавиха към актива си само една точка, но съперници в тези гостувания бяха Ливърпул и Манчестър Юнайтед, така че не бива да бъдем сурови към отбора. Дори напротив, Евертън е сред най-успешните тимове от началото на календарната година, а на свой терен имат само едно поражение във Висшата лига. На "Гудисън Парк" "карамелите" са в серия от 6 поредни победи, в които са отбелязали 22 попадения и само в една от тези срещи са допуснали гол в своята врата. Проблем за Роналд Куман може да се окаже състава, тъй като с контузии са Яник Боласие, Шеймъс Коулман, Рамиро Мори, Аарън Ленън и Бешич, а Ашли Уилямс пък е наказан. Джеймс Макарти и Морган Шнайдерлин също не са напълно възстановени, но последният е с най-голям шанс да бъде вдигнат за срещата.

Лестър под ръководството на Крейг Шекспир записа 6 победи с вкарани 14 гола, което позволи на отбора да се изкачи на 11-то място и да се отдалечи на 8 точки от зоната на изпадащите. Шампионите имат и четвъртфинален двубой за Шампионската лига след няколко дни, така че е възможно да видим известно отпускане сред гостите. Мола Ваге, Менди и Уес Морган продължават да се лекуват в лазарета, но пък Марк Олбрайтън би трябвало да е готов за мача. Самият мениждър заяви преди срещата, че ще извърши промени в стартовия състав, за да предотврати умора сред футболистите си, така че ще е интересно да видим в каква формация ще излязат "лисиците".

Евертън възнамерява да се бори за Лига Европа догодина и затова целите пред треньорският щаб в следващите две домакинства са 6 точки. Това не е невъзможно за постигане, тъй като Лестър ще е с повече мисъл за гостуването си на Атлетико Мадрид, а следващият съперник Бърнли е сред най-слабите тимове в елита при визити. Единствено умората може да се окаже проблем за "карамелите, заради контузиите и тежката програма, но в противен случай очакваме важен успех за домакините на "Гудисън Парк".

Прогноза: Евертън - Лестър 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
136