Астън Вила надделя над Портсмут (видео)


.

Астън Вила надделя над Портсмут (видео)

Астън Вила се наложи с 2:1 над Портсмут като гост. По този начин тимът на Мартин О'Нийл се изкачи с едно място напред в класирането. Виланите сега са шести, като се намират на шест пункта от Зона Шампионска лига, където бирмингамци се стремят да попаднат на края на сезона.

Победата на гостите не дойде никак леко. Отпадналите вече и на теория домакини излязоха на терена освобедени от напрежение, изпълнени с голямо желание за игра. Неслучайно именнно хората на Аврам Грант влязоха по-добре в срещата.

Като логично последствие от това, бившият футболист на Тотнъм Майкъл Браун откри резултата в полза на Помпи още в 10-ата минута. След страхотна атака по дясното крило и много интелигентно пропускане на топката от страна на Боатенг, Браун от около 20 метра вкара неспасяемо в левия ъгъл на Фридъл.

Попадението не стресна силния състав на Вила. Бирмингамци бяха дошли за трите точки. И с играта си след първия гол в двубоя показаха това. Първо Джон Карю пропусна чудесна възможност да изравни. При втория шанс, който се откри пред норвежеца, обаче нямаше място за прошка. След тактическа грешка на младока Соуа Карю финтира Марк Уилсън и отбеляза безпощадно за 1:1.

Петров и компания започваха да играят все по-добре, но и домакините не заиграха пасивно дори напротив. Те също търсеха гола.

Впоследствие играта малко се поуспокои, като събитията се развиваха предимно в средата на терена. Правеше много хубаво впечатление фактът, че и двата тима много умело задържаха коженото кълбо. Точно при едно такова дълго задържане на топката в полето на Помпи гостите получиха правото да изпълнят дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Буба Диоп срещу Карю. Именно потърпевшият я изпълни, но изпусна, след като силният му, но недобре насочен удар, бе спасен с вещина от Джеймс в 41-ата минута. До края на частта не паднаха голове и двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:1.

Второто полувреме също започна много добре. Двата отбора играеха с настроние. Футбола, който наблюдавахме, бе приятен за окото.

С напредването на мача ясно се видя колко важен е успехът за Вила. Това си пролича ясно в смените, които О'Нийл предприе. Той смени и двете си остриета, като по този начин потърси разнообразие в атаката.

В крайна сметка този ход даде резултат. Осем минути преди края на редовното време влезлият като резерва на мястото на Агбонлахор Делфунесо се оказа на точното място в точния момент и отбеляза решително попадение.

Докрая домакините не се предадоха и се опитаха да изравнят, подкрепяни силно от вярната си публика. Гостите обаче действаха много умно и успяха да съхранят аванса си до края на двубоя. Така Вила спечели трите пункта, за които бе дошла на южния бряг, и остави шансовете си за 4-ото място живи.

Видео: Тук

АЛЕКСАНДЪР ПАВЛОВ

  Сподели
120