10 футболисти/мениджъри, които са уволнени чрез SMS/имейл


П. Пенков

10 футболисти/мениджъри, които са уволнени чрез SMS/имейл

Futbol-TV предлага на своите читатели една малко необикновенна класация, която цели да ви запознае с имената на 10 футболисти/мениджъри, които са научили за своето уволнение посредством текството съобщение или email. В модерният футбол подобни начини на комуникация вече са напълно нормални и примлиеви, като самия Диего Коща научи съдбата си в Челси по подобен начин.

1) Джо Алън

Уелският полузащитник научава, че Ливърпул желае да го трансферира в Стоук Сити, след като близък приятел му изпраща поздравителен СМС. "Беше малко странно, но понякога нещата се случват така. Нямаше реален момент на сбогуване," заяви Алън.

joe-allen-stoke

2) Лиън Озмън и Тони Хибърт 

Самите Озмън и Хибърт се присъединяват към клуба още от детските си години, достигайки до 700 двубоя с фланелката на Евертън, докато миналото лято двамата научват, че ще бъдат освободени от "карамелите" чрез текстови съобщения изпратени от техни близки познати. По-късно те биват включени в списъка с освободени играчи публикуван на клубния уеб сайт. Странното е, че никой в клуба не ги е информирал лично за съдбата им. 

3) Пол Инс

Както знаете Блекпул се намираше в период, в който не беше постигнал победа в рамките на 2 месеца, поради което Инс беше "дълбоко разочарован" да научи новината за уволнението си чрез SMS, в който специално се намеква, че не е отделил време за списък с потенциални трансферни цели за клуба, а е прекарал времето си в подготовка за треньорския си лиценз в УЕФА.

4) Михаел Лаудруп

Въпреки че успя да изведе Суонзи до първия си голям трофей в последните 102 години (Купата на Лигата - 2012/13), това не попречи на клуба да го уволни, изпращайки му имейл. След лошия старт на сезона през 2013/14г., Лаудруп беше привикан на среща с Хю Дженкинс.

"На срещата стигнахме до извода, че трябва да останем заедно и си стиснахме ръцете. Дженкинс ми каза - Благодаря ти много за желанието да помогнеш на клуба. По-късно същата сутрин получих имейл, че договорът ми с клуба е прекратен," сподели Лаудруп.

5) Алън Къртис 

След като Суонзи Сити преживяваше тежък период през 2015-2016 година, в търсене на подходяващия мениджър, роденият в Уелс Алън Къртис често заемаше този пост, докато щафетата бъде официално предадена на следващия. За съжаление, последният му мандат като временен главен треньор завърши с разочарование, тъй като Къртис получи текстово съобщение, в което бива информиран, че ще бъде понижен след назначаването на Пол Клемънт. Това се случва само ден след като Суонзи постига важна победа над Кристъл Палас, поради което собственика на клуба Хю Дженкинс среща гнева на феновете. В крайна сметка Къртис остава в клуба на позицията "Мениджър на играчите под наем".

6) Мартин Йол

Както се досещате, престоят на холандският треньор в Тотнъм беше прекратен по време на двубоя с Хетафе за Купата на УЕФА. В почивката между двете полувремена президентът на клуба, Даниел Леви, е разпратил текстото съобщение, в което ги запознава с взетото решение. В крайна сметка "шпорите" губят срещата с 2:1 на "Уайт Харт Лейн". 

7) Престън Нортенд 

Бившият собственик на клуба Греъм Уестли решава да прекрати договорите на четирима от своите футболисти, като прави това в 02:00 часа през нощта. Дългият и забързан текст се простира на над 150 думи, включвайки тактически анализ и мотивационнна част. Уестли по-късно опровергава тезата, че съобщението е в резултат на употреба на алкохол. Самият той твърди, че съобщенията до играчите са изпратени толкова късно, поради това че му е отнело твърде много време, за да добави номерата на играчите в телефонния си указател. На следващият ден Престън претърпява загуба с 2:0 от Лейтън Ориент. 

8) Бреде Хангеланд

След като остава само година от договора му, Хангеланд бива освободен преждевременно от Фулъм, след изпадането на отбора в Чемпиъншип през 2015г. За съжелание на Ханглеланд обаче клубното ръководство решава да го информира за решението си чрез имейл. "Това се случи без нито един човек от клуба да се срещне с мен и да поговори за договора и бъдещето ми с клуба. След 6 години и половина прекарани в тежка работа и лоялност, а последните няколко и с капитанската лента, бях изключително разочарован от начина, по който бях освободен," заявява Хангеланд. 

9) Рапид Букурещ

През 2012 година, само пет дни преди Коледа, Рапид Букурещ обявява неплатежоспособност, след като изплаща значителни дългове и взима решение да наложи мерки за ограничаване на разходите с цел да запази мястото си в елита на Румъния. В опит да намалят драстично заплатите, Рапид решава да отстрани всички не-румънски футболисти от своя състав и да възстанови отбора с помощта на младежката си школа. 

"Ние се отказахме от всички чужденци. Всички получиха документите, по които договорът им се прекратява едностранно по имейл," заявява мениджърът Данут Пержа. 

10) Владица Петрович

Елитният босненски тим Дрина Зворник особождава своя мениджър, като самият той разбива за решението чрез Facebook. Въпросният Владица Петрович бива уволнен през 2015г. след ужасяващо представяне на отбора, поради което клубът публикува официално съобщение, без да информира самия Петрович. Впечатление прави, че треньорът решава да коментира публикацията изказвайки благодарности.  

fk-drina-zvornik-facebook1

  Сподели
608